Леза для розпилювання м'яса, кісток, риби
У сучасному громадському харчуванні все більше використовується спеціальної техніки. Крім різного роду змішувачів і м'ясорубок, особливо популярні стрічкові пилки. Основним елементом в них є стрічка, яка з високою швидкістю швидко впорається з тушею будь-якого розміру. При цьому кістки не будуть перешкодою. Промислові моделі відрізняються високою продуктивністю і відсутністю шуму.
Якщо порівняти ефективність обладнання з роботою м'ясника, то навіть професіонал не завжди здатний виконати аналогічний обсяг за робочу зміну. При цьому якість обробленої продукції стрічковою пилкою значно вище.
В результаті використання гастрономічної пилки можна отримати шматки м'яса бажаної форми. Особливістю даного виду оброблення є відсутність осколків кісток. Такі «сюрпризи» неминучі у разі застосування сокири. Якщо ж використовувати полотно, то кожен шматочок буде точно відрізаний незалежно від того є кістка чи ні. Тонкий зріз забезпечить більший вихід продукції, ніж застосування інших менш ефективних пристроїв або ж обробку сокирою. Особливо ефективні пили при обробленні замороженої продукції великого розміру. Можна не чекати поки вона буде розморожена.
Загальна інформація про «гастрономічної» пилі
Пристрій для оброблення м'яса виготовляється з міцних і легко обслуговуються матеріалів. Більшість виробників обладнання віддають перевагу анодованому алюмінію для несучої частини. Достатня міцність і виключення корозійних процесів – головні достоїнства матеріалу. Практично всі зовнішні деталі виготовляються з нержавіючої сталі.
Основний ріжучої деталлю є полотно. Воно виготовляється з високоякісної нержавіючої сталі. Сама ж конструкція пристрою досить ергономічна. Це дозволяє після чергової зміни виконати розбирання і чищення всіх елементів і поверхонь.
Види полотен
З урахуванням того, що гастрономічна пила призначена для розпилу різної продукції, є можливість зміни полотна. В залежності від виду та стану м'яса або риби застосовуються полотна з зубцями різного кроку. Умовно вони поділяються на три категорії за показником призначення:
· Заморожене м'ясо і кістки;
· Свіже м'ясо і кістки;
· Розпилювання туш і великих шматків м'яса.
У першій категорії представлені полотна з кроком 6 мм. Вони мають спеціальну форму, що значною мірою забезпечує високу якість пропила. Також варто нагадати, що з морозивом м'ясом ніякої м'ясник не впорається. У такому вигляді просто неможливо обробити продукцію без допомоги стрічкової гастрономічної пилки.
У другій категорії леза для пилок представлені у вигляді полотна з кроком зубів 8 мм. Така частота заточених елементів дозволить швидко розрізати свіже м'ясо і трапляються на шляху кістки. Високоякісна нержавіюча сталь і достатня потужність пили дозволить обробляти значну кількість продукції в зміну. Леза з кроком 12 мм представляють третю категорію і призначаються для оброблення цілих туш або великих шматків на менші.
Також існують стандартні полотна і з очисним зубом. Ця категорія цікава тим, що є спеціальний елемент, який сприяє своєчасній очищення полотна. Вартість їх трохи дорожче.
Найчастіше на великих підприємствах можуть розташовуватися кілька пив з різними полотнами. Пройшовши через все, туша буде виглядати акуратно порізані шматки потрібної форми для реалізації або подальшого приготування. У невеликих ресторанах та інших закладах громадського харчування, як правило, використовується одна гастрономічна пила. Сучасні моделі ретельно продумані, тому процес заміни вимагає мінімум часу.
Особливості лез
Враховуючи специфіку гастрономічних пив, провідні виробники виготовляють якісні і надійні стрічкові полотна. Для цього використовується сучасне і високотехнологічне обладнання. Багаторівнева обробка нержавіючої сталі забезпечує високу ступінь твердості. Також застосовується лазерна заточка. В результаті придбаного полотна вистачить на тривалий час навіть при середньому навантаженні.
Можна заощадити?
Багато власників закладів громадського харчування намагаються заощадити фінансові кошти на придбання запасних частин. На жаль, даний підхід дуже часто підводить і тягне лише ще більші витрати. Купуючи полотно сумнівного виробництва, наслідки можуть бути наступними:
Непередбачений вихід з ладу різального елемента вже найближчим часом;
Зупинка виробничого процесу;
Пропив низької якості;
Підвищене навантаження на гастрономічну пилу і перевитрата електроенергії;
Пошкодження пристрою внаслідок виходу з ладу лез.
У результаті подібної економії можна отримати лише додаткові витрати. Маловідомі виробники не особливо дотримуються технологічні вимоги, тому якість продукції бажає кращого.
Багато хто не надають особливого значення своєчасного технічного обслуговування. Це дозволить заощадити деякі засоби, але при цьому ресурс полотна і всього пристрою може значно скоротитися, що призведе до ще більших витрат.
Якісні леза від провідних виробників
Купуючи сучасне обладнання для свого бізнесу, кожен повинен бути готовий до пристойним витрат на комплектуючі і запчастини. Особливо це стосується стрічкових пив, в яких лезо – головний елемент. Саме воно забезпечить необхідну якість обробки будь замороженої або охолодженої продукції.
У нашому інтернет-магазині представлені полотна від бренду Tornado (Lame Italia). Купуючи якісні леза, ви будете впевненими, що безперервність роботи всього цеху буде гарантована.
Співпраця з нами дозволить бути впевненим в запасних частинах і надійності їх роботи.