Системи подрібнення промислових м'ясорубок

При купівлі м'ясорубки/дзига для вашого підприємства з переробки харчових продуктів, ресторану або конференц-центру, самим складним вибором є вибір системи подрібнення, яка з систем подрібнення «Enterprise» або «Unger» потрібна Вам?
Виходячи з назв, не можна повною мірою пояснити принцип роботи системи подрібнення, так само як і чому Вам потрібна одна, а не інша система. Що ж, все-таки таке система «Unger» і навіщо вона Вам потрібна у вашій м'ясорубці? Яке відношення має назву «Enterprise» до помелу або подрібнення? Яка система є найкращою для подрібнення продукту, який Ви хотіли б виробляти?
Вибір належної системи подрібнення є вкрай важливим для виробництва подрібненого продукту, яким Ви пишалися, поставивши на ньому своє ім'я. Отже, як вибрати?
Принцип роботи м'ясорубок
До того, як Ви зможете зрозуміти принцип роботи систем подрібнення м'ясорубки, корисно дізнатися, як працює м'ясорубка і як вона ріже і перемелює ваш м'ясний продукт.
М'ясорубка – це машина, яка використовується для шпигования або жиловки м'яса з використанням живильного шнека (шнека) під тиском через горизонтально встановлений циліндр (бочку). На кінці бочки встановлена система подрібнення, що складається з зіркоподібних ножів, які обертаються з живильним шнеком і вмонтованими перфорованими дисками (пропускними решітками). Стандартний розмір перфораційних отворів пропускних решіток становить від 1 до 13 мм. М'ясо спресовується під впливом обертового завантажувального шнека і продавлюється через систему подрібнення, екструдується через отвори в решітках перепускних після рубки або різання обертовими ножами. Просте обладнання оснащене всього лише одним звездообразным ножем і пропускної ґратами, але, як правило, використовують цілий ряд решіток і обертових ножів. Ступінь подрібнення встановлюють у відповідності з розміром отворів останньої пропускної решітки. Для дрібного подрібнення замороженого м'яса або м'яса з високим вмістом сполучних тканин, спочатку його слід перемолоти через диски великого помелу, з подальшою другий обробкою до потрібного розміру подрібнення.
Системи подрібнення
Тепер, коли у вас є основне уявлення про принципи роботи м'ясорубки, саме час розібратися, яка з систем подрібнення «Enterprise» або «Unger» потрібна Вам.
Система подрібнення «Enterprise»
Головним чином систему подрібнення «Enterprise» використовують м'ясорубки з отворами діаметром до 98 мм, і вона складається з одного одностороннього звездообразного ножа, заточеного тільки з боку диска, і однією пропускної решітки. Дана система найбільш часто застосовується на підприємствах з виробництва м'ясних напівфабрикатів або виробів в Америці.
Складові елементи:
• 9 – Подаючий шнек
• 10 – Зіркоподібний ніж
• 11 – Пропускна (діркова) решітка
Система измельчения «Unger»
Система измельчения «Unger» – это комплекс немного большего размера, используемый в мясорубках с диаметром отверстия до 440 мм. Система измельчения «Unger» состоит из двух звездообразных ножей, заточенных с обоих краев и тремя пропускными дырочными решетками, каждая с отверстиями разного размера, для мелкого измельчения. Данная система наиболее часто применяется на предприятиях по производству мясных полуфабрикатов или изделий в Европе.
Системи подрібнення «Unger» можна придбати або у версії з подвійною різкої (2 решітки, 1 лезо), або потрійний різкої (3 решітки, 2 леза). Нижче на малюнку зображена система подрібнення «Unger» з потрійною різкою.
Складові елементи:
• 9 – Подаючий шнек
• 14 – Перша решітка з отворами (Приймальний ніж «трехглазка»)
• 15 – Перший зіркоподібний ніж
• 16 – Друга решітка з отворами
• 17 – Другий зіркоподібний ніж
• 18 – Третя решітка з отворами
• 19 – Фіксуючий штифт
• 20 – Дистанційне кільце
Зробіть свій вибір
Для м'ясорубок невеликого розміру підійде система подрібнення «Enterprise», тоді як для більш великих м'ясорубок слід вибрати измельчительную систему «Unger».